Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT


09.03.2009: Στο βήμα ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας και στο πάνελ (από αριστερά) ο Χρήστος Χαρίτος, ο Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και ο Ηλίας Πολατίδης.

09.03.2009: Οι ομιλητές μετά το πέρας της εκδήλωσης.

09.03.2009: Ο συγγραφέας του βιβλίου Χρήστος Χαρίτος.

Έγινε στην Αθήνα στις 9 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο President, η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Χαρίτου «Ριζοσπαστική Δεξιά: η απάντηση στην νεοταξική Αριστερά», από τις εκδόσεις Πελασγός. Πρέπει να τονίσουμε τις υψηλού επιπέδου εισηγήσεις που έγιναν εκ μέρους όλων των ομιλητών, κάτι που επιβεβαιώνει την ανάγκη αναπτύξεως του ιδεολογικού λόγου, παράλληλα με τον πολιτικό αγώνα.
Ο Χρήστος Χαρίτος μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το βιβλίο και γιατί χρησιμοποίησε τους όρους «ριζοσπαστική» και «Δεξιά». Τόνισε ότι «οι αξίες του πατριωτισμού και της ελευθερίας είναι ιστορικά καταχωρημένες στην Δεξιά, ότι ο εθνικισμός και η Δεξιά ήταν σε κοινή πορεία έως την ίδρυση της Ν.Δ. από τον Καραμανλή το 1974 και αυτό αποδεικνύεται από τις μορφές του Ίωνος Δραγούμη, του Ιωάννη Μεταξά και του Αλέξανδρου Παπάγου, οι οποίοι είναι οι ιστορικοί ηγέτες της Ελληνικής Δεξιάς και κατέληξε ότι σήμερα μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να εκφράσει ιδεολογικά και πολιτικά το 35% των Ελλήνων που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί».
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «ο εθνικισμός δεν κλείνεται στα τεχνητά σύνορα Δεξιάς – Αριστεράς, αλλά υπάρχει και μία πολιτική πραγματικότητα, η οποία ταυτίζει την πατρίδα με την Δεξιά. Η παγκοσμιοποίηση έρχεται να αναδείξει τον εθνικό χαρακτήρα της Δεξιάς, η οποία κέρδισε τον πόλεμο το 1949, αλλά έχασε την ειρήνη, αφήνοντας την Αριστερά να ελέγχει ιδεολογικά την χώρα μας». Ο κ. Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι «η Ν.Δ. καπηλεύεται τους δεξιούς και τις ψήφους τους, οι οποίοι έχουν πλέον πολιτική έκφραση και αυτή είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.».
Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές σε κείμενα του Γρίβα και του Μεταξά, αναφορές που αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση της δεξιάς σκέψεως. Επισήμανε δε χαρακτηριστικά ότι «στον Γράμμο – Βίτσι σκοτώθηκαν για να είναι ελληνική η Μακεδονία, όχι για την ελευθερία διακινήσεως κεφαλαίων», ενώ «για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα ο Βενιζέλος, ο Πλαστήρας και ο Γεώργιος Παπανδρέου θα ήταν ακροδεξιοί». Δήλωσε επίσης ότι «αντί να απενοχοποιήσουμε την Δεξιά, θα ήταν καλύτερο να απενοχοποιήσουμε τον εθνικισμό».
Τέλος, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος μίλησε «για την ανάγκη υπερασπίσεως της έννοιας του Έθνους, αλλά και της ανάγκης να μιλήσει επιτέλους ιδεολογικά η Δεξιά και για αυτό το βιβλίο του Χρήστου Χαρίτου και τα βιβλία του Χρίστου Γούδη, κινητοποιούν τον θεωρητικό λόγο». Ο Δημ.Ζαφειρόπουλος πρόσθεσε ότι ο δρόμος είναι μακρύς, ότι πρέπει να πολεμήσουμε εξίσου την Αριστερά και την Νέα Δημοκρατία και έκανε μνεία στην συμβολή του ΛΑ.Ο.Σ. στην ανάπτυξη των εθνικών ιδεών και της κοινωνικής απηχήσεως του Πατριωτικού Κινήματος.
Την συζήτηση συντόνισε ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη συγγραφής σύγχρονων ιδεολογικών βιβλίων στον εθνικό χώρο, ώστε να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος στην μονοκρατορία της Αριστεράς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κώστας Πλεύρης, ο Κώστας Κυριακού, οι καθηγητές Γούδης και Παπαγαρυφάλλου, ο εκδότης του περιοδικού Patria Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Πατησίων του ΛΑ.Ο.Σ. Θεόδωρος Γεωργίου, ο πρόεδρος της Ν.Ο. Κορίνθου κ. Ζαφείρης, ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.

http://www.metopo.gr/article.php?id=3676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου