Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ - UCC, UCK ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ'' ΤΟΥ ΑΠ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ


07.04.2008: Παναγιώτης Βλάχος, Ιωάννης Γιαννάκενας, Μιχάλης Μαρτσέκης, Απόστολος Παπαθεοδώρου (από αριστερά προς δεξιά).

07.04.2008: Ο Κωνσταντίνος Χολέβας αναφέρθηκε στην σημασία της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης στην διατήρηση της ελληνικής εθνικής συνειδήσεως.

07.04.2008: Ο συγγραφέας του βιβλίου Απόστολος Παπαθεοδώρου.
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» του ξενοδοχείου President στους Αμπελόκηπους, η παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Παπαθεοδώρου «Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες - UCC, UCK, Αλβανοτσάμηδες» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πελασγός».
Η εκδήλωση, που συντόνισε ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Πελασγός» Γιάννης Γιαννάκενας, έγινε σε συνδιοργάνωση της εφημερίδος «Ηπειρωτικόν Μέλλον» και της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (ΣΦΕΒΑ) παρουσιάζοντας τους ομιλητές και φυσικά τον συγγραφέα κ. Παπαθεοδώρου.
Η αρχή έγινε με την ανάγνωση, από το μέλος του Δ.Σ. της ΣΦΕΒΑ Παναγιώτη Μαυρέλη, μηνύματος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, με το οποίο τόνιζε τις νέες καταστάσεις που δημιουργούνται στα Βαλκάνια με την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Τον πρώτο χαιρετισμό απηύθυνε η εκδότρια της εφημερίδας «Ηπειρωτικόν Μέλλον» Λέλα Γκογκώνη, η οποία εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στην εθνική προσφορά του κ. Παπαθεοδώρου, αλλά και στη μακρόχρονη συνεργασία και φιλία που τον συνέδεε με τον πατέρα της και ιδρυτή του «Ηπειρωτικού Μέλλοντος» (1934) Αθανάσιο Γκογκώνη από την Γοραντζή Αργυροκάστρου, για να του δωρίσει τέλος την εικόνα της Αγίας Υπομονής.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεόδωρος Φαλτσέτας δηλώνοντας ότι η οργάνωση που ίδρυσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Σεβαστιανός θα συνεχίσει να μάχεται για τη διεκδίκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ενός θέματος υπαρκτού σε αντίθεση με το «Αλβανοτσάμικο».
Ο πρώτος ομιλητής φιλόλογος και τ. Γενικός Επιθεωρητής Μ.Ε. Παναγιώτης Βλάχος αναφέρθηκε στην φιλία από τα φοιτητικά χρόνια που έχει με τον Δωδωναίο φιλόλογο και συγγραφέα Απόστολο Παπαθεοδώρου και φυσικά στην πολυετή προσφορά και το έργο του όσον αφορά τα εθνικά θέματα που έχουν να κάνουν με την ενιαία Ήπειρο.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κονιτσιωτών Μιχάλης Μαρτσέκης παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο μίλησε για την δημιουργία του «Αλβανοτσάμικου» ζητήματος όταν και ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος δεν συμπεριέλαβε τους μουσουλμάνους της Θεσπρωτίας στην ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία, αφού αυτή γινόταν με βάση του θρήσκευμα. Φυσικά έγινε λόγος για τη συνεργασία με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατά την εισβολή τον Οκτώβριο του 1940, αλλά και κατά τη διάρκεια της κατοχής που διήρκησε μέχρι το 1944. Ο κ. Μαρτσέκης μίλησε και για τις σημερινές διεκδικήσεις των Τσάμηδων σχετικά με τις περιουσίες τους στη Θεσπρωτία και τον αγώνα που κάνει το κόμμα τους «Δικαιοσύνη και Ολοκλήρωση».
Ο τελευταίος ομιλητής και γνωστός πολιτικός επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας αναφέρθηκε στη σύνδεση «Αλβανοτσάμικου» και Βορειοηπειρωτικού και στο ρόλο που διαδραμάτισε ανά τους αιώνες η χριστιανική ορθόδοξη πίστη στη διατήρηση του Ελληνισμού ως βασικότερο συστατικό του.
Ο Απόστολος Παπαθεοδώρου ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές, καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, καλώντας τους να συνεχίσουν να δείχνουν ενδιαφέρον για όλα τα εθνικά μας θέματα.
Στο τέλος έγιναν από το ακροατήριο διάφορες ερωτήσεις και παρεμβάσεις απευθυνόμενες κυρίως προς τον κ. Μαρτσέκη αναφορικά με το θέμα των περιουσιών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο τέως Υπουργός Αντώνης Φούσσας, Ευάγγελος Αγγελάκος (Δήμαρχος Οινουσσών), Αλέξης Οικονόμου (εκπρόσωπος τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.), Παναγιώτης Αποστόλου (μέλος Εκτελεστικού Γραφείου του ΛΑ.Ο.Σ.), Μιχάλης Βάρδας (τέως Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ), Δημήτριος Περδίκης (Κίνηση Αναγέννησης Βορείου Ηπείρου), οι καθηγητές Χρήστος Κουμέλης και Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, Γεώργιος Παυλάκος (ΟΔΕΓ), Νικόλαος Πολυχρονίδης (ΣΚΕ), Βασίλειος Πρωτόπαπας (Πατριωτικός Σύλλογος «Ιωάννης Καποδίστριας»), Θαλής Μυλωνάς (Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων), Χαράλαμπος Σπέντζας (Ίδρυμα «Ίων Δραγούμης»), στρατηγός Αθανάσιος Κακούρης (ΕΑΑΣ), συγγραφέας Αθανάσιος Κόρμαλης, Σπύρος Ιωάννου (Νεολαία Βορειοηπειρωτών), οι τέως πολιτικοί κρατούμενοι Κώστας Κυριακού και Ανδρέας Μαρτίνος, και πάρα πολλοί εκπρόσωποι Ηπειρωτικών και άλλων σωματείων.


http://www.metopo.gr/article.php?id=3167

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου