Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

9 ΜΑΪΟΥ 2007 : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΛΗ ΜΥΛΩΝΑ «ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ


09.05.2007: Η ομάδα που παρουσίασε το βιβλίο (από αριστερά: Βασίλης Κυρίτσης, Ιωάννης Βερυβάκης, Ιωάννης Γιαννάκενας, Γεώργιος Γεωργίου, Σέφης Αναστασάκος και ο συγγραφέας Θαλής Μυλωνάς).

09.05.2007: Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου για την παρουσίαση του βιβλίου του Θαλή Μυλωνά.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο Πολεμικό Μουσείο, εκδήλωση του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Μελετών και των εκδόσεων «Πελασγός» με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Θαλή Μυλωνά «Το Μακεδονικό ζήτημα και η Διαβαλκανική Συνεργασία».
Το έργο της παρουσίασης του βιβλίου και του συγγραφέως, είχαν αναλάβει οι εξής: ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής, ο στρατηγός και τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Βερυβάκης, ο βετεράνος διπλωμάτης και αντιπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πρέσβυς Γεώργιος Γεωργίου και ο δικηγόρος και τέως βουλευτής Σέφης Αναστασάκος, καθώς επίσης και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας που δεν προσήλθε. Την εκδήλωση διηύθυνε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας. Επιστολή ιδιαιτέρως επαινετική για το βιβλίο του κ. Μυλωνά απέστειλε ο αγωνιστής τέως Υπουργός Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλαος Μάρτης, ο οποίος λόγω μεγάλης ηλικίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ολισθηρή πορεία που έχει η ανεπαρκής ελληνική εξωτερική πολιτική στο Μακεδονικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Κοινή διαπίστωση όλων, η χρησιμότητα για κάθε σκεπτόμενο πολίτη του εξαιρετικού βιβλίου, που παρουσιάζει την σύγχρονη βάση του Μακεδονικού μέχρι σήμερα, καθώς και ουσιαστικές προτάσεις για την εθνικά υπερήφανη επίλυσή του. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, η δυναμική τοποθέτηση του διεθνολόγου και συγγραφέως του βιβλίου κ. Θαλή Μυλωνά, όπως και οι ουσιαστικές παρεμβάσεις του πρέσβη κ. Γεωργίου.
Χαρακτηριστικό του πνεύματος της όλης εκδηλώσεως, το κλείσιμο του εκδότη Ιωάννη Γιαννάκενα: «επιτρέψτε μου να κλείσω με τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη, όπως ακριβώς αυτός ο μεγάλος φωτιστής του Ελληνισμού, αποτύπωσε στο έργο του «Μαρτύρων και Ηρώων αίμα», το 1907: «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε». Αυτό κυρίες και κύριοι, είναι το διαχρονικό μήνυμα του Ίωνος Δραγούμη για την ιδιαίτερη Πατρίδα του Μέγιστου των Στρατηλάτων, του Μεγαλέξανδρου. Ο Θεός μαζί μας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο τέως πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, οι τέως Υπουργοί Ελευθέριος Βερυβάκης, Ανδρέας Ζαΐμης και Αντώνης Φούσσας, οι δήμαρχοι Ιωάννης Ξύδης (Παπάγου) και Ευάγγελος Αγγελάκος (Οινουσσών), αντιπροσωπεία του ΛΑ.Ο.Σ. με επικεφαλής τον διευθυντή του κόμματος Νικόλαο Σχοινά, καθώς και αντιπροσωπεία της Ενώσεως Κορινθίων με επικεφαλή τον Πρόεδρο Γεώργιο Καμπίρη.

http://www.metopo.gr/article.php?id=2605

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου