Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΤ. ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑ ''ΜΕΓΑΛΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ και ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ 
 Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435 www.hellasbooks.gr και :https://allilegioitonfilonep85.blogspot.com/ email:acroceramo@hellasbooks.gr facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ



Σκοπός του πονήματος αυτού είναι να περιγράψει τα Μεγάλα Δράματα, που προκάλεσε ο "Σατανάς" της Διχόνοιας των Ελλήνων, καθώς επίσης και τα Μεγάλα Θαύματα που δημιούργησε η εθνική ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων καθόλη τη διαδρομή της Ιστορίας μας.
Ειδικότερα μετά την επεξήγηση των εννοιών διχόνοιας και ομόνοιας για το χαρακτήρα των Ελλήνων, περιγράφονται συνοπτικά τα ακόλουθα:
- Το Μεγάλο θαύμα των νικών των ενωμένων Ελλήνων κατά τούς Περσικούς Πολέμους, που οδήγησε στη συνέχεια στον "Χρυσό Αιώνα", καθώς επίσης η Μεγάλη τραγωδία του Πελοποννησιακού Πολέμου, που κατέστρεψε την Ελλάδα.
- Ο Μακεδονικός Ελληνισμός, που με το Μέγα Αλέξανδρο οδήγησε τους Έλληνες στην ολοκληρωτική καταστροφή της Περσικής αυτοκρατορίας, διαδίδοντας τον Ελληνικό πολιτισμό στην Οικουμένη, τη διαίρεση στη συνέχεια της αυτοκρατορίας του Αλεξάνδρου στους επιγόνους, οι οποίοι με τις εμφύλιες συγκρούσεις τους την κατέστησαν βορά στην Ρωμαϊκή κυριαρχία.
- Η παρακμή και η πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που οδήγησε στην Τουρκοκρατία και το Μεγάλο θαύμα, μετά από 400 περίπου χρόνια, της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που ανέβασε και πάλι την Ελλάδα στη σκηνή της Ιστορίας.
- Η Εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 με το διπλασιασμό της Ελλάδας, ο Εθνικός Διχασμός 1914-17 που μαράζωσε την Ελλάδα και η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 που επέφερε μέγιστα δεινά στον Ελληνισμό.
- Το Έπος του 1940 που προκάλεσε τον θαυμασμό όλων σε Ανατολή και Δύση, καθώς και η καθολική Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων (1941-45) εναντίον των δυνάμεων της τριπλής κατοχής (Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων).
- Το Μεγάλο δράμα του Ένοπλου Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου (1946-49) που προκάλεσε τη μέγιστη καταστροφή στη Χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα.
- Η Κυπριακή τραγωδία, όπου η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" των Άγγλων και τα δικά μας λάθη (Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων) κατέστησαν την Κύπρο όμηρο της Τουρκίας με το 38% κατοχής του εδάφους της και 35.000 κατοχικά στρατεύματα σ' αυτήν.
- Ως Επίλογος τονίζεται η τηρητέα στάση που πρέπει να ακολουθήσουμε ως Έλληνες, για τη διατήρηση της Πατρίδας μας στο υψηλότατο βάθρο που της αξίζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου