Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ) ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΙΝΟΥ

 
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ  Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
34 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://ekdoseispelasgos.blogspot.gr/
  facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


Μία σημαντική πνευματική εργασία που εξετάζει ιστορικά και φιλολογικά το θέμα της Ελευθερίας του Λόγου. Αναλύονται οι ιδιαίτερες αποχρώσεις που παίρνουν στους διαφόρους συγγραφείς λέξεις που σημαίνουν ελευθερία λόγου αλλά και η έννοια της Δημοκρατίας και η σχέση της με αυτήν.
Αποκαλύπτονται κείμενα τα οποία παρουσιάζουν νέες πληροφορίες για τους έχοντες το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου, αλλά και για τις ασφαλιστικές δικλείδες που θωράκιζαν την δημοκρατία απαγορεύοντας το δικαίωμα λόγου σε συγκεκριμένες κατηγορίες Αθηναίων πολιτών.
Τέλος με ιδιαίτερη προσοχή και σημασία εξετάζονται οι λέξεις που σημαίνουν ελευθερία λόγου (ισηγορία, ισολογία, παρρησία, ελευθεροστομία, ανταγορία, εξουσία του λέγειν κ.λπ.), η ύπαρξη των οποίων αποδεικνύει και την σημασία που έδιναν οι πρόγονοί μας στην ιδιότητα αυτήν, όταν και τα σύγχρονα ακόμη ξένα λεξικά δεν περιέχουν ειδική λέξη για την ελευθερία του λόγου. Ένα βιβλίο χρήσιμο, ελληνικό, επιστημονικό, που είναι βέβαιο πως θα σας ενθουσιάση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Επίλογος
Βιβλιογραφία
Βιογραφικά σημειώματα συγγραφέων



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου