Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ)ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ  Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://ekdoseispelasgos.blogspot.gr/
  facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


Σκοπός αυτού του πονήματος είναι να πραγματοποιηθεί ένα ιστορικό περπάτημα στα μέρη εκείνα που υπήρξαν λαμπρές κοιτίδες Ελληνικού πολιτισμού (εκτός του κυρίως Ελλαδικού χώρου), προκειμένου οι νέες γενεές Ελλήνων να μη ξεχάσουν ποτέ τις "Αλησμόνητες Πατρίδες", οι οποίες δεν είναι χαμένες, αλλά είναι βαθιά ριζωμένες στις ψυχές και στις καρδιές όλων των Ελλήνων απανταχού της γης. Στο ιστορικό αυτό περπάτημα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες περιοχές:
- 1. Η Βόρειος Ήπειρος, η οποία, Ελληνικότατη από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι το Γενούσο (Σκούμπη) ποταμό, στενάζει κάτω από την Αλβανική αυταρχική κυριαρχία κατά παράβαση των καθοριζομένων με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914).
- 2. Η περιοχή της Πελαγονίας στην ΠΓΔΜ (Βόρεια Μακεδονία), όπου οι Ελληνικοί πληθυσμοί πάνω από 300.000 (Βλαχόφωνοι και μη) εγκαταλείφθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία στις κατά καιρούς ορέξεις των Σέρβων, Βουλγάρων, Αλβανών και Τούρκων.
- 3. Η Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη), όπου ο ανθηρότατος Ελληνισμός 600.000 περίπου κατοίκων καθαγιάστηκε από τις σφαγές, τις δηώσεις, τις καταστροφές και τους εκπατρισμούς από μέρους των Βουλγάρων, προσαρτώντας την περιοχή αυτή πραξικοπηματικά στη Βουλγαρία το Σεπτέμβριο του 1885.
- 4. Η Ανατολική Θράκη, η οποία με τη Συνθήκη των Μουδανιών (Σεπτέμβριος 1922) αποφασίστηκε από τους Συμμάχους (Γάλλους, ’γγλους και Ιταλούς) να δοθεί ως δώρο στον Κεμάλ Ατατούρκ σε βάρος του πλειοψηφούντος Ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή αυτή.
- 5. Η Κων/πολη, η Μικρά Ασία και ο Πόντος, όπου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Συνθήκη της Λωζάννης (Ιούλιος 1923) περιήλθαν στην απόλυτη κυριότητα της Τουρκίας. Δύο εκατομμύρια περίπου υπήρξαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων κατά την περίοδο 1914-1923, ενώ οι διασωθέντες εκπατρίσθηκαν στην κυρίως Ελλάδα.
- 6. Η μαρτυρική Κύπρος, όπου το 38% αυτής σήμερα στενάζει κάτω από την Τουρκική κυριαρχία, μετά την Τουρκική εισβολή του Ιουλίου 1974.
Έναντι όλων αυτών είναι δυνατόν ορισμένοι ιθύνοντες της Ελληνικής Πολιτείας να διαλαλούν την έκφραση "ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ", επομένως μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τον ύπνο του "Διεθνούς Δικαίου", τη στιγμή που ορισμένοι γείτονες προσπαθούν να μας κατασπαράξουν! Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βιβλιογραφία

ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου