Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η ΠΤΩΣΙΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΡΑΙΧ (1871-1918) ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΤΗΝ "ΓΝΩΣΗ" ΜΑΣ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ  Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://ekdoseispelasgos.blogspot.gr/
  facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε στις 11.00 π.μ., της 11ης ημέρας, του 11ου μηνός (Νοέμβριο), του 1918. Οι επιπτώσεις του για την παγκόσμια κοινωνία, δεν ήταν μόνον τα ερείπια, η οδύνη και το αίμα των εκατομμυρίων νεκρών, τραυματιών και αγνοουμένων. Ήταν η αναδιάταξις των κοινωνιών του Δυτικού Πολιτισμού με την εισαγωγή και αφομοίωση νέων πολιτικών αντιλήψεων και σχηματισμών, οι οποίες θα επέτρεπαν την διαχείριση του «Πλούτου των Εθνών» από τους εμπνευστές αυτής της νέας κοινωνικής διατάξεως. Οι κώδικες αξιών επί των οποίων είχε στηριχθεί ο Δυτικός Πολιτισμός, αντικατεστάθησαν.
Ο Ιστορικός Αλέξανδρος Λ. Παπαγεωργίου, στην καινοτόμο αυτή μελέτη και για πρώτη φορά, παραθέτει ένα πλέγμα καταγεγραμμένων δηλώσεων και εκτιμήσεων των σημαντικότερων προσωπικοτήτων της περιόδου. Η ισχύουσα τότε, κοινωνική διάταξις, επέβαλε όχι μόνον την ακρίβεια του λόγου και της πέννας, αλλά και τις απορρέουσες επιπτώσεις οιασδήποτε ανακρίβειας. Η έρευνα ανέσυρε τα στοιχεία από, αρχεία κοινοβουλίων, από δημοσιευμένες στον τύπο δηλώσεις, από σπάνια εκδοθέντα βιβλία της περιόδου, αλλά και προσωπικά αρχεία, όπου εκτίθενται οι θέσεις των σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων των χωρών που ενεπλάκησαν.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : www.hellasbooks.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου