Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ''POLIS ART'' Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ''ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΑΓΓΑΡΙΟ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://ekdoseispelasgos.blogspot.gr/
facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΥΑ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... Η ΕΠΟΠΟΙΊΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ... ΤΟΤΕ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.



Με το ιστορικό μυθιστόρημα [...] "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΑΓΓΑΡΙΟ", από τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ ο συγγραφέας προσπαθεί να κάνει μία καταγραφή της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της Καταστροφής, μέσα από τα βιώματα ενός νεαρού έφεδρου Λοχία που έφθασε στην Σμύρνη στις 2 Μαΐου 1919 και έφυγε με την εκκένωση της Ιωνίας από τον Ελληνικό Στρατό, τον Σεπτέμβριο του 1922. Η αφήγησή του τελειώνει με την Συνθήκη των Μουδανιών και την πικρή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.
Χωρίς εμπάθειες ή προσωπολατρείες απέναντι στον Βασιλέα Κωνσταντίνο Α' ή τον Ελ. Βενιζέλο, στο μυθιστόρημα καταγράφονται τα γεγονότα που οδήγησαν στην ήττα και αποδίδει ευθύνες και εύσημα, μόνον εκεί που ο ίδιος τα αντιλήφθηκε, από τα γεγονότα που πηγάζουν από την γνώση που παρείχε στον συγγραφέα, η μελέτη των πιο σημαντικών πονημάτων που γράφτηκαν και ασχολήθηκαν μέχρι σήμερα με την πολυτάραχη εκείνη εποχή.
Σμύρνη, Αϊδίνι, Φιλαδέλφεια, Δορύλαιο, Κοτύαιο, Ακροϊνό, Σταυρός, η μαρτυρική πορεία ενός ένδοξου Στρατού που δεν ηττήθηκε ο ίδιος παρά μόνον η Ηγεσία του, Πολιτική και Στρατιωτική. Το βιβλίο αφιερώνεται στα αθώα θύματα της Ιωνικής και της Ποντιακής γης.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ
https://www.politeianet.gr/books/9789605225162-dimitriadis-alex-konstantinos-pelasgos-to-oneiro-pnigike-ston-saggario-279509

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου