Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ POLIS ART CAFE ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ « ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ - ΚΥΠΡΟΣ 1974» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ - ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Εξαιρετική βραδιά χθες στο Polis Art Cafe στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Δημητριάδη με τίτλο « Αυτοί που τίμησαν την στολή τους - Κύπρος 1974», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πελασγός. Το βιβλίο αυτό αποτελεί το τέλος μιας τριλογίας του συγγραφέα που καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των γεγονότων του καλοκαιριού του 1974 στη Κύπρο. Το πρώτο βιβλίο ήταν το : «ΚΥΠΡΟΣ 1974 – Η μεγάλη προδοσία», ακολούθησε η επιμέλεια μιας μεγάλης αφήγηση του τελευταίου στρατοπεδάρχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Ταξχου Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου με τίτλο: «Το χρονικό της μάχης του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. 14-16/8/1974», και τελευταίο το βιβλίο που παρουσιάσαμε σήμερα, όλα από τις εκδόσεις Πελασγός.
Με τον φίλους μου Κώστα Δημητριάδη και Γιάννη Γιαννάκενα, οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν πολλές φορές πάνω σ’ αυτήν την τριλογία έχοντας την τιμή να με επιλέξουν να είμαι ο συντονιστής στις πιο πολλές από τις παρουσιάσεις των δυο προηγουμένων βιβλίων του Κώστα. Έτσι και τώρα είμαι εδώ για να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδρομή, στην Αθήνα, στο όμορφο χώρο του Polis Art Café.
Την κατάμεστη αίθουσα υποδέχθηκε όπως πάντα ο φιλόξενος ιδιοκτήτης της Βασίλης Χατζηιακώβου, καλώντας αμέσως μετά τον εκδότη του βιβλίου Γιάννη Γιαννάκενα, ο οποίος μίλησε για τον συγγραφέα αλλά και για τη διαδρομή αυτής της τριλογίας που ολοκλήρωσαν μαζί για την Κύπρο του 1974.
Την εκδήλωση χαιρέτησε πρώτη η Πρόεδρος της πανελλήνιας επιτροπής αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων κ. Μαρία Καλμπουρτζή τονίζοντας τη σημασία του ανθρωπιστικού ζητήματος της διευκρίνησης της τύχης των αγνοουμένων του πολέμου του 1974 και ειδικά για τους εξ Ελλάδος που ήταν όλοι στρατιώτες και αξιωματικοί.
Ακολούθησε η κόρη του αειμνήστου Τχη ΠΖ Αγγ. Αβραμίδη Υ/δκτη της Α' μοίρας καταδρομών που στάλθηκε στο νησί με την γνωστή "Αποστολή Νίκη", κ. Κλαίρη Αβραμίδου, που αναφέρθηκε στην τολμηρή αυτή αεροαποβατική επιχείρηση που ήταν και η μοναδική βοήθεια που στάλθηκε από την Ελλάδα στην Κύπρο.
Οι δυο αξιόλογες κυρίες αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια για τον συγγραφέα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για την εγκυρότητα των βιβλίων του.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο συγγραφέας ο οποίος μίλησε για το τελευταίο αυτό βιβλίο –λεύκωμα της τριλογίας, για τους ΗΡΩΕΣ εκ μητροπολιτικής Ελλάδος στρατιωτικούς που πραγματικά τίμησαν τη στολή τους και τον ελληνισμό εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974 στη μαρτυρική Κύπρο. Ανέπτυξε, στη διάρκεια της ομιλίας του, συνοπτικά αλλά περιεκτικά, όλα τα δραματικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού, που όντως είχανε «άρωμα προδοσίας».
Ακολούθως ο Κώστας Δημητριάδης συνομίλησε με το κοινό και απάντησε σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που του τέθηκαν στη συζήτηση. Είχαμε, επίσης, την χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας αρκετούς συγγενείς και απογόνους στρατιωτικών που έπεσαν ηρωικά ή αγνοούνται στην Κύπρο το 1974, τιμώντας πραγματικά την στολή τους, όπως και μερικούς απ’ αυτούς που πολέμησαν με την ελληνική στολή τον τούρκο εισβολέα.
Την όμορφη αυτή εκδήλωση συντόνισε ο γράφων Σπύρος Δημητρίου αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή
(Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε ο πάντα παρών Βασίλης Στυλιανέσης μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων και του ιστολογίου ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ)



ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΩΒΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : https://www.hellasbooks.gr/

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ : http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.gr/2017/12/polis-art-cafe-1974.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου