Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΣΟΥΛΗ ''ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ




Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, το νέο βιβλίο της Στεφανίας Σουλή με τίτλο Λιβιάχοβο λένε το μοιρολόγι, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πελασγός».
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Αντώνιος Φούσας, πρώην Υπουργός, Αντώνης Βγόντζας, νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και η Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα, επιμελήτρια της εκδόσεως.
Το βιβλίο της κ. Σουλή αφορά την πλέον δύσκολη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας μας: τον εμφύλιο. Πρόκειται για την μυθιστορηματική απόδοση της άνανδρης δολοφονίας του εικοσάχρονου παππού της από τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού. Η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε ως εκπλήρωση σχετικής πατρικής επιθυμίας, αλλά στην πορεία της συγγραφής (και της επίπονης έρευνας που προηγήθηκε) η κ. Σουλή ενεπλάκη προσωπικά στο οικογενειακό δράμα – ένα δράμα που βιώθηκε από αναρίθμητες ελληνικές οικογένειες, που δεν συναινούσαν στο να γίνει η πατρίδα μας σοβιετική επαρχία.
Το βιβλίο της κ. Σουλή έχει τις αρετές της πεζογραφίας χωρίς όμως να προδίδει για χάρη τους τα ίδια τα γεγονότα, τα οποία και διέσωσε με την νηφάλια συγγραφή της.
Όλοι οι εισηγητές επεσήμαναν τα δεινά των εμφύλιων σπαραγμών αλλά επεσήμαναν επιπλέον ότι η εθνική ενότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί ούτε με παραγραφές, ούτε με αμνηστεύσεις.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δικηγόρος-συγγραφέας Χάρης Κατσιβαρδάς και ανάμεσα στους παρισταμένους διακρίναμε τον πρώην βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλο, τον εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα κ.ά.

άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια, 211 410 9989 Βίντεο: Χρήστος Γιαννάκενας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://www.hellasbooks.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου