Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Μετά το τέλος του Τρωϊκού πολέμου, o Οδυσσέας φέρεται να περιπλανάται επί δέκα χρόνια στην Μεσόγειο. Μολονότι τα επτά από αυτά τα πέρασε στο νησί της Καλυψούς, και το ένα στο νησί της Κίρκης, δύο χρόνια εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλη χρονική περίοδο για να περιπλανάται στην Μεσόγειο μέχρι να φθάση στην Ιθάκη.
Το πληροφοριακό υλικό της Οδυσσείας, το σχετικό με τις χώρες όπου πλανήθηκε ο Οδυσσέας, τα παράξενα ήθη και έθιμα των λαών, οι περιγραφόμενοι κυκλώνες που ουδέποτε συμβαίνουν στην Μεσόγειο, η παράδοξη ναυτική τεχνολογία των Φαιάκων, η διαφορετική οχύρωση των πόλεων, που δεν απαντάται στις χώρες της Μεσογείου, το περιγραφόμενο τροπικό κλίμα και η τροπική χλωρίδα και άλλες περίεργες λεπτομέρειες που αναφέρει ο Όμηρος, δίνουν λαβή εξονυχιστικής έρευνας του "χωροχρόνου του Οδυσσέα", ο οποίος φαίνεται να έζησε πολλές από τις μυθολογούμενες περιπέτειές του εκτός Μεσογείου, στον Ατλαντικό ωκεανό. Όλες οι εκδοχές που διατυπώνονται στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο, στηρίζονται πρωτίστως στο κείμενο της Οδυσσείας και εξηγούνται με αφηγηματικό και κατανοητό τρόπο κατά ραψωδία με αναφορές σε συγκεκριμένους στίχους του έπους.
Το πόνημα συνοδεύεται από πλούσιο εικαστικό και φωτογραφικό υλικό, προϊόν του μακροετούς ερευνητικού έργου του συγγραφέως.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://www.hellasbooks.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου