Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

16 & 17 ΜΑΪΟΥ 2010 ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Ένα πολύ επιτυχημένο διήμερο παρουσιάσεων σημαντικών βιβλίων πραγματοποίησε ο εκδοτικός οίκος «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» την Κυριακή 16η Μαΐου και την Δευτέρα 17η Μαΐου.
 
Την Κυριακή το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής παρουσιαστηκε το βιβλίο του τ. Προέδρου Ελαιοεμπόρων Πειραιώς κ. Κωνσταντίνου Γ. Αρχοντάκη, με τίτλο: "ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ, η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ενός επιχειρηματία που “πλήρωσε” το τίμημα για την αγάπη του προς την Πατρίδα".
Το σημαντικό αυτό βιβλίο προλόγισαν οι:
Γεώργιος Κασιμάτης (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος Ε.Β.Ε. Πειραιώς), Γεώργιος Σγουράκης (Πολιτικός - Έπιστήμων, Πρόεδρος Ελλήνων Παραγωγών Κιν/φου -Τηλεόρασης), Δημ. Παπουτσιδάκης (Δικηγόρος), Ιωάννης Σκουλούδης (Λαογράφος) & ο συγγραφέας του έργου Κωνσταντίνος Αρχοντάκης, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε, «Η μαρτυρία μου αυτή είναι ενδεικτική των «κακώς κειμένων» στην πατρίδα μας, όπου ασφυκτικά οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα μπορούν να καταστρέψουν και την πιο τίμια επιχείρηση, εάν αυτή δεν είναι των συμφερόντων τους. Η γραπτή αυτή μαρτυρία μου πέρα από «φωνή δικαίου» αποτελεί παρακαταθήκη στους νεότερους συναδέλφους επιχειρηματίες για να είναι ενήμεροι των κινδύνων που μας περιβάλλουν. Διότι δυστυχώς η αντιαναπτυξιακή Ελλάδα συνεχίζει να τρώει, ως Κρόνος, τα παιδιά της.»
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κων. Μητσοτάκης, ο επιχειρηματίας κ. Κυριάκος Μαμιδάκης, ο τ. Δήμαρχος Πειραιώς κ. Στέλιος Λογοθέτης, ο Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Λονδίνου και Πρόεδρος του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού κ. Ιορδάνης Αλιμπέρτης, ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και Πρόεδρος της «Ελληνικής Εστίας» κ. Ιωάννης Διάκος και ο πρόεδρος του «Σκοπευτικού Συλλόγου Πειραιώς – ΠΕΛΑΣΓΟΙ» κ. Ιωάννης Βασιλαντωνάκης.
Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο αδελφός του συγγραφέως και συνταξιδιώτης στον Γολγοθά, κ. Δημήτριος Αρχοντάκης, ο οποίος με μεστό λόγο εστίασε στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές του Ελληνικού κράτους.
Στην εκδήλωση που συντόνισε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β΄ Πειραιώς κ.κ. Αθανάσιος Νεράντζης και Ιωάννης Τραγάκης, η τ.βουλευτής Λέσβου Χριστίνα Καλογήρου, το μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Χρήστος Χαρίτος και ο πολιτευτής Κούλης Βρεττάκος, ο Ναύαρχος Νικόλαος Αρτεμάκης, οι στρατηγοί κ.κ. Αγησίλαος Κωνσταντουδάκης, Βασίλειος Αποστολάκης και Νικόλαος Ντρέκης , ο Πρόεδρος Ταμείου Συντάξιούχων Εμπόρων Πειραια ΤΑΕ κ. Γεώργιος Νιώτης, ο τ. Γεν. Δ/ντης της Τραπέζης Ελλάδος κ. Βασίλειος Ιερονυμάκης, ο τ.Αντιδήμαρχος Πειραιώς κ. Βας. Βουγιουκλάκη, οι δικηγόροι Γιάννης Σούλης (δημ. σύμβουλος Κορυδαλλού), Μιχάλης Φαρδάδρη και Σπύρο Δράμαλη, ο Πρόεδρος των Κισσαμιτών Αττικής κ. Ελευθέριος Λουπασάκης, κ.α.
ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ
«ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»
Κορυφαίος σταθμός στην πορεία του Ελληνικού Έθνους αλλά και ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, αποτελεί η Μάχη του Μαραθώνα όπου οι Έλληνες εμπόδισαν τους Πέρσες να εισβάλλουν στην Ευρώπη.
Φέτος συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την κοσμοϊστορική μάχη και οι Εκδόσεις Πελασγός του Ιωάννη Γιαννάκενα, κυκλοφόρησαν ένα σημαντικό νέο έργο του γνωστού συγγραφέως Αθανασίου Κόρμαλη, με τίτλο “ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ…” (2500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνα).
Την Δευτέρα 17 ΜΑΪΟΥ 2010 σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, και σε συνεργασία με τον «Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Αθηνών)» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου, από τους:
Αντώνη Αντωνάκο (Φιλόλογο, Ιστορικό, συγγραφέα), Άδωνι Γεωργιάδη (Ιστορικό, Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.), Σαράντο Καργάκο (Φιλόλογο, Ιστορικό, συγγραφέα), Κώστα Κατσιγιάννη (Πολ. Μηχανικό Ε.Μ.Π., τ. Γεν.Διευθ. ΕΟΤ) & τον συγγραφέα.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γραμματέας του ΟΔΕΓ Αθηνών κ. Γεώργιος Παυλάκος.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν την ολοκληρωμένη εργασία του Αθαν. Κόρμαλη και αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της «Μάχης» στην ύπαρξη και εξέλιξη του Δυτικού Πολιτισμού.
Την εκδήλωση που συντόνισε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ακαδημαϊκός κ. Αντώνης Κουνάδης, οι καθηγητές Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου και Ιωάννης Αρβανίτης, ο Σχολάρχης κ. Γ. Δολιανίτης ο Πρόεδρος του Γλωσσικού Ομίλου Βόλου κ. Σπ. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ενώσεως Κορινθίων κ.κ. Γιώργος Καμπίρης και Ρούλης Αναγνωστόπουλος, ο εκδότης Λεωνίδας Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αστυνομίας Πόλεων κ. Άγγελος Λιόντας, ο παλαίμαχος πρωταθλητής Βάδην κ. Δημ. Μποντικούλης, οι γνωστοί βορειοηπειρώτες αγωνιστές Άγγελος Κοκαβέσης, Κώστας Κυριακού και Φρ. Μπελέρης, ο Κωνσταντινουπολίτης συγγραφέας κ. Νίκος Ατζέμογλου και πολλοί άλλοι εκλεκτοί πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου